Et matpakkeinnlegg.
Jeg syntes det til tider er vanskelig å lage gode og fristene matpakker. Jeg har selv aldri vært spesielt glad i matpakker, og er derfor opptatt av at mine barn skal få matpakker som frister.
For meg blir det viktige; godt brød, godt pålegg og noe ekstra som eksempelvis oppdelte grønnsaker, frukt, kjeks, ostebiter eller lignende.
For Emma og Mathias er selvsagt valg av matbox og drikkeflaske like viktig.
Denne hamstres når vi er i Danmark - ostehaps.
De har sikkert 5-6 matboxer hver uten at jeg hat telt, flasker og bokser fyller i allefall et helt skap. Jeg er spesielt glad i denne fra tupperware. God plass og masse fine små rom - hvor man kan legge småsaker.
Drikkeflaskene er også tuppeware. Kan benyttes på både varme (holder ikke varmen lenge..) og kalde drikker. Bunnen kan benyttes som drikkekopp eller til kjeks, frukt ??
Hva med pannekaker med ost og skinke ?
Grove pannekaker:
1 ½ dl sammalt, fin hvete
1 ½ dl siktethveteme
l½ ts salt
5 dl melk
4 egg
Smør til steiking
Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken, rør klumpfritt.
Tilsett resten av melken, og visp inn eggene.
La røren svelle i en halvtime.
Tips:
Pakker du pannekake -wrapsen i folie, holder den seg bra og blir lettere å spise – selv for de minste.
Bilde er lånt av spar.no
Matpakkebrød
Denne oppskriften gir to brød. Saftig og gode.
Jeg bruker å ta brødene ut av formen de siste 5 minuttene, da får jeg et lettskåret brød.
Ingredienser
1 l skummet kulturmelk
500 g sammalt hvete, grov
200 g sammalt hvete, fin
400 g sammalt rug, grov
150 g sammalt rug, fin
1 dl lettkokte havregryn
1 dl havrekli
3 dl vann
1 pk gjær
400 g hvetemel
2 ts salt
Slik gjør du
Bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov, sammalt rug fin og grov, havregryn og havrekli til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 oC. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2 liters former. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35-40 minutter.
Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havrekli.
Stek brødene på nederste rille ved 200 ºC i 50-60 minutter. Avkjøles på rist.
oppskrift fra brodogkorn.no
Små fristelser:
Bilde fra google
Bilde fra google
Bilde fra google
Nyttige linker :
Da er det bare å forberede matpakken til i morgen tidlig..
Klem Elisabeth