♥Jeg blir veldig glad om du legger igjen dine avtrykk , det blir også lettere for meg å finne deg ♥

tirsdag 2. november 2010

Lag din egen såpe tips


Fremgangsmåte

Smelt ønsket såpemasse i vannbad på ovnen. Såpemassen skal ikke koke. Ikke rør for “hardt”, da blir det bobler i såpen. Skum av overflaten med en skje og tilsett såpefargen. La massen avkjøles og tilsett duftolje, og det du ellers måtte ønske. Hell massen over i formen, og legg i eventuelt dekormateriale. La så massen avkjøles til det stivner, tiden vil variere avhengig av størrelsen på formen. Ta så såpen forsiktig ut av formen. Vips – du har morsomme og duftende såpestykker.


 

Tips til blanding av farger

Det kan være vanskelig å bestemme hvilken farge du skal bruke så benytt gjerne disse tipsene for blanding av farger. Hvitt og blått blir lilla, med hvitt med litt rødt blir den rosa, og med litt sort blir såpen sølvgrå. Gult med rødt blir orange og med litt blått blir den grønn. Benytt gjerne også krydder eller konditorfarge for å fargesette såpene.

Andre tips
Det finnes mange former å få kjøpt, de fleste er ofte unødvendig dyre. Tenk først på hva du har i huset: melkekartong, isboks, engangsemballasje, pringlesboks, yoghurtbeger eller pepperkakeformer. Isbitformer med figurer eller former til gipsfigurer er også morsomt. Bruker du harde former så spray formen med formfett slik at du får løsnet såpen når den er ferdig.
Det lønner seg altså å benytte former som er tøyelige, så får du den ferdige såpen ut, uten at den blir ødelagt. Du kan støpe såpe i større former, og dele den i passende stykker ved hjelp av en kniv.
Bruk favorittparfymer i såpen, men ikke overdriv mengden du har i
• Ved bruk av eteriske oljer, påse at du ikke har i for mye, det kan irritere huden
• Tilsett havre, havsalt, urter eller kaffe. Prøv deg frem.| 
• Bruker du gjennomsiktig farge så putt morsomme figurer i midten av såpen.


Klem Elisabeth


1 kommentar:

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Dette skal jeg jammen prøve takk for godt tips!!Klem Linda:)